Toyota Supra debuteert in januari 2019

De onthulling van de nieuwe generatie Toyota Supra laat nog even op zich wachten. De sportauto die wordt ontwikkeld debuteert op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit van 14 tot en met 27 januari 2019. De Toyota Supra verschijnt in oktober 2019 op de Nederlandse markt. 

NAIAS

Geen beursdebuut in Los Angeles dus, of een presentatie in Japan. De NAIAS-autoshow vormt het toneel voor de onthulling van de langverwachte Supra. De nieuwe BMW Z4 – waar de Toyota Supra ontzettend veel techniek mee deelt – is al enige tijd geleden voorgesteld.

Twee of zelfs drie smaken

De nieuwe Supra komt in twee en mogelijk zelfs in drie smaken op de markt. Vast staat is dat Toyota naast een zes-in-lijn benzinemotor ook een viercilinder gaat leveren. De viercilinder turbobenzinemotor krijgt een vermogen van ongeveer 265 pk. De topversie met 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor (type B58B30, ook van BMW) met enkele turbo moet ongeveer 340 pk leveren. In beide gevallen koppelt Toyota de motoren aan een achttraps automaat. Of een handbak ook leverbaar wordt, is nog niet bekend. Het productiemodel van de Toyota Supra komt naar verwachting in oktober 2019 op de Nederlandse markt. De productie van de Supra werd in 2002 beëindigd.

bron: autorai.nl

Laat wat van je horen