Toyota RAV4 ook in het nieuw gestoken

Toyota-Rav4-2013-10_450

Verrassing! Het blijkt dat Toyota naast de Prius en GT 86 nog meer modellen heeft. Heerlijk verfrissend zijn altijd weer de stromen plaatjes die voor een grote autoshow of beurs uitlekken. Deze nieuwe Toyota RAV4 is ook te zien op de LA Auto Show. Daar volgen meer details over het model, vooral Amerikaanse details maar hij komt natuurlijk ook naar Europa. Hier krijgen we vooral diesels, in de VS rijdt men liever benzine of benzine-hybride.

De RAV4 is een heel beleefde crossover, SUV mogen we het tegenwoordig niet meer noemen. Vrij hoog en massief maar ook vriendelijk en rond vormgegeven. Echte diepeblubber, daar blijf je in zitten. Met vierwielaandrijving zal je echter prima op je wintersport-bestemming aankomen. Voor de Europese verkopen zullen vooral de (nieuwe) diesel-specificaties en klassificering van de carrosserie belangrijk zijn. Later meer.

UPDATE (18:45): Het persbericht is binnen. Toyota meldt dat de nieuwe RAV4 3 cm breder, 3 cm lager en 20 cm langer is. De wielbasis groeide met 10 cm. Voorin liggen een 151 pk 2.0 benzine viercilinder of diesels met 124 pk (2.0) en 150 pk (2.2). De benzine is altijd vierwielaangedreven en leverbaar met 6-handbak of CVT, de 2.0 diesel is er alleen met voorwielaandrijving. Ze zijn nog het meeste trots op een maximaal trekgewicht van 2000 kg. Prijzen volgen later.

Bron: autoblog.nl Meer foto’s check hier

Laat wat van je horen