Toyota bouwt in Europa fabriek voor RAV4

Toyota investeert 135 miljoen in de bouw van een Europese fabriek voor de RAV4. Deze lijn wordt neergezet in Sint-Petersburg, waar Toyota Motor Manufacturing Russia (TMMR) sinds 2007 ook al de Toyota Camry voor de Russische en Kazakse markt produceert. De in Rusland gebouwde RAV4 is (alleen) voor de Russische en Wit-Russische bestemd. De Nederlandse RAV4 komt uit Japan – en er zijn geen plannen om dat te veranderen.

De keuze om de Toyota RAV4 bij TMMR te produceren, is het gevolg van de krachtig toenemende vraag naar Toyota’s vanuit Rusland. Sinds de lancering van de RAV4 in 2002 heeft het model een sterke reputatie opgebouwd bij Russische automobilisten. De RAV4 is daardoor niet alleen de populairste SUV in het complete C-segment, het is ook het bestverkochte Toyota-model in Rusland.

Toyota fabriek in Sint-Petersburg in RuslandTMMR bouwt op dit moment al zo’n 30.000 auto’s per jaar. De nieuwe productielijn geeft de fabriek de ruimte om te groeien naar een jaarproductie van 100.000 auto’s. De komst van de RAV4 levert Sint Petersburg 800 nieuwe arbeidsplaatsen op.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen