Prijzen nieuwe Toyota RAV4

Toyota heeft de prijzen van de vernieuwde RAV4 vrijgegeven. De prijs begin net onder de 34 mille. Daarvoor heb je een diesel met voorwielaandrijving en een manuele zesbak.

Twee diesels, één benzine

Voor een bedrag van 33.990 euro levert Toyota de 2.0 D-4D-F 2WD met 124 pk en 310 Nm. De krachtigere diesel met 150 pk, een 2.2. D-4D-F, kost minimaal 43.190 euro. Bovendien is die versie altijd vierwielaangedreven en beschikt hij over manuele zesbak. Benzinerijders kiezen voor de 2.0 met 151 pk. Kost minimaal 34.290 euro en is net als de krachtigste diesel altijd voorzien van AWD. Optioneel levert Toyota een CVT-transmissie voor de benzinemotor (kost minimaal 38.390 euro), maar standaard schakel je met een handgeschakelde zesbak.

Drie uitvoeringen

Toyota levert de RAV4 in drie uitvoeringen, te weten Aspiration, Dynamic en Executive Business. Standaard heeft het model led-dagrijverlichting, een waarschuwingssysteem voor de bandenspanning, een lederen stuurwiel met audio- en telefoonbediening, lederen pookknop en cruise control. Kies je de Executive Business dan krijg je daar onder meer nog lederen bekleding, 18 inch lichtmetaal, een elektrisch te bedienen achterklep, xenon-koplampen en een navigatiesysteem met 7 inch kleurenscherm bij.

Vooralsnog geen hybride

Vooralsnog komt er geen hybride of grotere versie van de RAV4 op de markt. Dat maakt van de compacte SUV altijd een vijfzitter. De Nederlandse importeur verwacht er dit jaar 700 te slijten. Vanaf 9 maart is de RAV4 te vinden bij de Nederlandse dealers.

Laat wat van je horen