Wurz test met Toyota LMP1 in WEC Proloog

Alexander Wurz zal tijdens de WEC Proloog op Paul Ricard weer achter het stuur van de Toyota LMP1-wagen kruipen. De tweevoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans is sinds zijn afscheid in 2015 ambassadeur en adviseur van het Japans-Duitse team. Omdat drie van de zes vaste rijders van Toyota onbeschikbaar zijn voor de test op 6 en 7 april zal de Oostenrijker echter zijn racepak weer aantrekken.

Fernando Alonso zal dat weekend met McLaren rijden in de Grand Prix van Bahrein, Kazuki Nakajima en Kamui Kobayashi komen met Toyota-merk Lexus in actie tijdens de openingsrace van de Super GT in Okayama.  Het contract van Stéphane Sarrazin werd ontbonden zodat de Franse veteraan kan racen met de LMP1 van SMP Racing.

Voor Wurz is het de eerste keer dat hij in de Toyota kruipt sinds de Le Mans-test van 2016, toen hij nog reserverijder was van het team uit Keulen. “Alex is een ervaren rijder die de technologie en de ontwikkelingen in de LMP1 op de voet heeft gevolgd als adviseur”, zegt een woordvoerder van Toyota. “In die rol is hij aanwezig bij alle races en de meeste tests en zit hij in tal van meetings met de ingenieurs. Hij is dus goed geplaatst om in de wagen te springen en goed werk te leveren. Toen duidelijk werd dat drie van onze rijders niet beschikbaar zouden zijn voor de proloog, was het voor ons dus niet ver zoeken naar een vervanger.”

De 44-jarige Wurz verschijnt in de aangepaste TS050 voor dit seizoen naast vaste rijders Sébastien Buemi, Mike Conway en Jose Maria Lopez, en reserverijder Anthony Davidson.

Bron: gpupdate.net

Laat wat van je horen

*