Wurz, Lapierre, Nakajima rijden Le Mans voor Toyota

Le mans Toyota Wurz 2012

Via Toyota> Er werd gefluisterd dat Jos Verstappen zou instappen. Hadden wij ook graag gezien. Want dat ons Jos kan trappen op Le Mans weten we! Onze superhybride Toyota gaat op Le Mans 2012 echter van start met Alexander Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima. Drie klinkende namen.

Alex Wurz

Er werd gefluisterd dat Jos Verstappen zou instappen. Hadden wij ook graag gezien. Want dat ons Jos kan trappen op Le Mans weten we! Onze superhybride Toyota gaat op Le Mans 2012 echter van start met Alexander Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima. Drie klinkende namen.

Alexander Wurz (1974, Oostenrijk, foto hierboven) is waarschijnlijk de bekendste. Stond als Formule 1-coureur verschillende keren op het podium en won twee maal Le Mans. De eerste keer in 1996, bij zijn debuut, als 22-jarig broekie. Hij zette daarmee een record dat nog steeds staat: die van jongste Le Mans winnaar ooit.

Nicolas Lapierre

Nicolas Lapierre (1984, Frankrijk) loodste in 2006 het Franse A1 Grand Prix (soort Formule 1 van landenteams) team naar het kampioenschap en rijdt sindsdien vooral in endurance races als de Le Mans-series – en werd afgelopen jaar als 5e afgevlagd.

Kazuki Nakajima (1985) is, weinig verrassend, een Japanner. Reed 2008 en 2009 voor het Williams F1-team, was de eerste Japanner die in Monaco punten scoorde en rijdt dit jaar in Japan in de Super GT en

Formula Nippon.

Laat wat van je horen