Toyota Racing Series: Verschoor wint seizoensafsluiter, maar loopt titel mis

De seizoensafsluiter in de Toyota Racing Series is uitgelopen op een waar spektakelstuk. In een zinderend slot wist Richard Verschoor de New Zealand Grand Prix te winnen, maar het bleek net niet genoeg om de titel te veroveren. Robert Schwartzman ging er uiteindelijk met het kampioenschap vandoor.

Marcus Armstrong had de beste papieren om in het slotweekend de titel te veroveren, maar de 17-jarige Nieuw-Zeelander kon niet voorkomen dat de zeer stabiele Schwartzman er uiteindelijk met het kampioenschap vandoor ging. Verschoor voerde de druk wel op, maar liep de felbegeerde beker op een haar na mis. De Nederlander werd eerste in de eerste race, derde in de tweede race en opnieuw eerste in de laatste race. Hoewel Schartzwman slechts één zege boekte dit hele seizoen, presteerde hij wel het meest constant. Hierdoor wist de Rus zich te kronen als de winnaar van de Toyota Racing Series.

Hoewel Verschoor de titel net misliep, was hij na afloop alles behalve ontevreden. “Wat een ongelooflijke race, dag en weekend”, zo schrijft hij op zijn Instagram-account. “Ik kan mijn team niet genoeg bedanken voor de geweldige auto, we hadden een geweldige snelheid en hebben doorgepusht tot het iende. Ook hebben we het voor elkaar gekregen tweede te worden in het kampioenschap, op slechts vijf punten van de kampioen. Ik en vele anderen hadden dit niet voor mogelijk gehouden toen we 68 punten achter stonden. We gaan het vieren!”

Bron: gpfans.com

Laat wat van je horen