Toyota Racing Series: Verschoor pakt opnieuw podiumplaatsen

Richard Verschoor zal het zo langzamerhand wel gewend zijn om zich op het podium te moeten melden. De 17-jarige coureur uit Benschop boekte dit weekend in de Toyota Racing Series driemaal achter elkaar een derde plek. Ondanks zijn goede prestaties, lijkt het kampioenschap toch ver weg.

De Toyota Racing Series vindt plaats in Nieuw-Zeeland en bestaat uit vijf raceweekenden. Inmiddels is het vierde weekend achter de rug en daarin wist Verschoor driemaal op rij de derde plek te veroveren. Er waren meermaals kansen op de tweede plek, maar om verschillende redenen greep Verschoor hier net naast. Het raceweekend op het Bruce McLaren Motorsport Park in Taupo was het vierde en voorlaatste weekend van het toernooi. Verschoor staat nu nog 60 punten achter op koploper Marcus Armstrong.

Hoewel het voor de 17-jarige Nederlander lastig zal worden om de persoonlijke titel te veroveren, heeft zijn team de titel bij de constructeurs al wel binnen. Verschoor was na afloop dan ook tevreden met de geleverde prestaties. “Driemaal op rij derde worden dit weekend, ik ben er behoorlijk zeker van dat dit het maximaal haalbare was”, zo schrijft hij op zijn Instagram. “We zijn ingelopen en dat is wat telt. Ik ben enorm blij dat we zo constant zijn tijdens dit kampioenschap en de races. Het team levert geweldig werk en ze zijn ervoor beloond door de constructeurstitel dit weekend al binnen te slepen.”

Laat wat van je horen