Toyota maakt zich geen zorgen om Fernando Alonso: “Minder ervaring in…”

Fernando Alonso rijdt de traditionele opening van het FIA World Endurance Championship, The Prologue niet. De officiële testdag van het kampioenschap, waarmee het seizoen wordt afgetrapt, valt samen met een GP voor Alonso. De Spanjaard komt niet in actie voor het Japanse merk, waarmee hij de kans mist om ervaring in verkeer op te doen. De Formule 1-coureur komt niet in actie, omdat de test gelijk valt met de Grand Prix van Bahrein. Volgens teambaas Pascal Vasselon heeft de coureur tijdens de Daytona 24 Uur voldoende ervaring opgedaan, waardoor het missen van de test geen probleem is.

“Hij gaat minder ervaring in verkeer hebben dan zijn teamgenoten en Spa wordt zijn eerste ervaring in deze auto”, aldus de Fransman tegen het Engelse Autosport. “Maar hij heeft hier al veel van geleerd in Daytona, dus hoeven we ons hierover geen zorgen te maken.” 

Volgens de teambaas past de houding en de speciale vereisten van het enduranceracen goed bij Alonso en daarom denkt hij dat de coureur goed past binnen het LMP1-team van Toyota en bij zijn teamgenoten. “Hij begrijpt waar enduranceracen over gaat en wat zijn verplichtingen zijn”, aldus Vasselon. Zelf voelt Alonso zich thuis bij het team, waarmee hij al testte in de Algarve. “De atmosfeer binnen het team is ongelooflijk”, zegt de Spanjaard. “Vanaf het eerste moment is iedereen erg vriendelijk tegen me: We hebben een WhatsApp-groep waarin we continu chatten.” 

Ook Kazuki Nakajima en Kamui Kobayashi gaan te collectieve test missen op Paul Ricard. Het tweetal heeft verplichtingen in het Japanse Super GT.

De overige coureurs en reservecoureur Anthony Davidson gaan wel tijdens The Prologue in actie komen.

Bron: racexpress.nl 

Laat wat van je horen