Toyota Hilux en coureur Bernhard ten Brinke imponeren in Dakar 2018

De Nederlandse coureur Bernhard ten Brinke van Toyota GAZOO Racing maakt indruk in Dakar 2018.

Na zes zware etappes staat zijn Toyota Hilux met startnummer 309 na de eerste week van de rally derde in het algemeen klassement. Tot nu toe finishten Ten Brinke en zijn navigator Michel Périn telkens in de top-10 van een etappe met als hoogste positie de tweede plaats.

Ten Brinke en Périn zetten al in de korte, maar uitdagende openingsetappe van Dakar 2018 een indrukwekkende prestatie neer door als tweede te finishen. En ook na de vijfde etappe – van San Juan de Marcona naar Arequipa – eindigde de Toyota Hilux met startnummer 309 op de tweede plek, vlak achter Stéphane Peterhansel. Met 13 overwinningen is hij een van de succesvolste coureurs uit de geschiedenis van Dakar.

Eerste Nederlander in een fabrieksteam
Door de goede resultaten, is Ten Brinke opgeklommen naar de derde plek in het algemeen klassement in de categorie Auto, nog vóór de Toyota Hilux met startnummer 301 (Nasser Al-Attiyah/Matthieu Baumel) en startnummer 304 (Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz). Ten Brinke is de eerste Nederlander die deel uitmaakt van een officieel fabrieksteam, namelijk Toyota GAZOO Racing.

Hilux doet het erg goed
Ten Brinke is lovend over de Toyota Hilux waarmee hij de afgelopen dagen in Peru immens hoge zandduinen en vervaarlijke paden trotseerde. Tijdens een van de afdalingen belandde de Hilux hard op zijn neus, maar gaf hij geen krimp. “Ik ben blij met mijn Toyota; we hadden ook op het dak kunnen eindigen. De Hilux doet het erg goed.”

9.000 loodzware kilometers
Dakar 2018 is gisteren de grens naar Bolivia overgestoken. De 40ste editie van de legendarische rally eindigt op 20 januari 2018 in de Argentijnse stad Córdoba. Deelnemers hebben er dan bijna 9.000 loodzware kilometers opzitten. 

Bron: pers.toyota.nl

Laat wat van je horen