Toyota GT86 in de handen van Jeremy Clarkson


De Toyota GT86 is getest door Jeremy Clarkson. De presentator van TopGear staat bekend om zijn ongezouten mening. Ook als de auto niet naar zijn zin is. Slaagt de Toyota GT86?

Er zijn maar weinig autojournalisten die zo voor hun mening uit durven te komen als Jeremy Clarkson. Het is wat het is. Recht door zee. Dit is de man die ooit de aantrekkingskracht van de Porsche Cayenne vergelijk met die van een kameel met tandvliesontsteking. Juist ja.

Extreem laag zwaartepunt
Gelukkig is Jeremy Clarkson wél te spreken over de rijkwaliteiten van de Toyota GT86. De boomlange presentator noemt de Toyota GT86 zelfs één van de beste auto’s die hij ‘in eeuwen’ heeft gereden! Overdrijven is een kunst, want zó oud is Jeremy nog nèt niet – maar we begrijpen wat ‘ie bedoelt. Hij roemt het extreem lage zwaartepunt. Evenals de achterwielaandrijving.

Driften
In de onderstaande video zie je Jeremy Clarkson in een Toyota GT86 over het circuit driften. En juist hier is de Toyota GT86 in zijn element! Clarkson kraait het dan ook uit van plezier!

Sportauto van het Jaar 2012
Jeremy Clarkson is niet de enige die lyrisch is over de Toyota GT86. Zijn collega’s van het Franse magazine Echappement hebben de Toyota GT86 verkozen tot Sportauto van het Jaar 2012! De verkiezing wordt al voor het 31ste achtereenvolgende jaar gehouden.

“Essentie van rijplezier”
De Toyota GT86 is de essentie van rijplezier, aldus Echappement. ‘Een uitnodiging voor iedereen die een passie voor autorijden heeft en autorijden niet alleen als iets noodzakelijks ziet.’ Mooie woorden waaraan wij niets kunnen toevoegen.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen