Toyota GAZOO Racing wint Rally van Argentinië

Toyota GAZOO Racing heeft de Rally van Argentinië gewonnen, de vijfde ronde uit het World Rally Championship (WRC) 2018. Toyota coureur Ott Tänak – die dit seizoen voor het eerst voor Toyota uitkomt – stuurde met navigator Martin Järveoja zijn Yaris WRC naar de hoogste eindpositie. Het duo domineerde de rally door al op de eerste dag de koppositie te pakken. 

De Rally van Argentinië vond plaats van donderdag 26 tot en met zondag 29 april 2018. Tänak en Järveoja wisten op vrijdag en zaterdag maar liefst tien etappes (stages) op hun naam te schrijven. Nadat ze ook op de laatste dag van de rally verschillende etappes wisten te winnen, werd het al snel duidelijk: hun Toyota Yaris WRC is de grote winnaar van de rally. De voorsprong op de nummer twee bedraagt 33,7 seconden. Voor de Estse coureur was het zijn eerste winst voor Toyota GAZOO Racing. 

Verder verbeterd 

Akio Toyoda, President Toyota Motor Corporation: “Gefeliciteerd met, en ontzettend bedankt voor het winnen van de Rally van Argentinië, Ott! Tijdens de vorige Rally van Argentinië raakte de Yaris beschadigd door het zware terrein. De teamleden hebben hier duidelijk van geleerd en de Yaris verder verbeterd. Met als resultaat dat de Yaris nu op het hoogste podium staat. Ik vind het geweldig om te zien dat we als team steeds verder groeien en we nog betere auto’s kunnen ontwikkelen door te rallyrijden onder zware omstandigheden.”

Afstand tot nummer twee verder verkleind

De tweede Yaris WRC (van coureur Esapekka Lappi en navigator Janne Ferm) finishte als achtste overall. De derde Yaris WRC (Jari-Matti Latvala en Miikka Anttila) viel na de tweede rallydag uit de race. Toyota GAZOO Racing staat momenteel derde in het algemeen klassement, een positie die Ott Tänak in het rijdersklassement heeft. Door de winst in Argentinië is de afstand tot de nummer twee verder verkleind. Er zijn nog acht rondes te gaan. De volgende is de Rally van Portugal (17-20 mei 2018).

 

Laat wat van je horen