Toyota-baas rijdt rondjes met Nascar-racer

toyota camry 660 2012 Akio Toyoda

Waar Japanse coureurs vooral iets hebben met driften (gecontroleerd dwars gaan), houden de Amerikanen meer van rondjes draaien op zogenoemde ovals. En het liefst met snelheden boven de 300 km/uur. Een van de bekendste raceklasses in de States is de Nascar Series. Toyota verschijnt volgend jaar met een Nascar-Camry aan de start; reden voor Toyota-baas Akio Toyoda om daar eens een ‘rondje’ mee te rijden.
Akio Toyoda, de hoogste baas van Toyota, rijdt graag op het circuit

Akio Toyoda kan overigens meer dan alleen driften. De Toyota-baas verscheen ook al eens aan de start van de 24-uursrace op de Nordschleife van de Nürburgring, het 20,8 km lange circuit waar de Lexus LFA het record voor productieauto’s op zijn naam heeft staan.

78 versus 2
Toyoda reed zijn rondjes op de Daytona oval, waar ieder jaar de legendarische Daytona 500 wordt verreden. En dat moet vast een makkie voor ‘m geweest zijn, want telt de Nordschleife maar liefst 78 bochten, de oval heeft er maar 2 (heeeele grote).

Op de beroemde Daytona International Speedway testte Toyota-topman Toyoda persoonlijk de Nascar-racer

Wat hij precies van de Toyota Nascar-racer vond, weten we niet. Wel is bekend dat hij de nog heftig gecamoufleerde Camry 10 rondjes over het circuit heeft gestuurd. En zonder schade. Dat is niet altijd vanzelfsprekend op Daytona. Maar liefst de helft van alle racers in de Trucks Series haalde de finish niet. Wie had de langste adem? Juist, Toyota dus. Met John King – hoe toepasselijk – achter het stuur.

bron en tekst > blog.toyota.nl

Laat wat van je horen