Toyota 2de en 3de in WEC race!

Toyota GAZOO Racing pakt twee podiumplaatsen in de 6 uur van Shanghai! Met nog één WEC race te gaan, maken de Toyota coureurs nog steeds kans op de wereldtitel.

Toyota coureurs Stéphane Sarrazin, Mike Conway en Kamui Kobayashi kunnen in de laatste WEC race van het seizoen de rijderstitel in de wacht slepen. Het verschil met de aan kop liggende Porsche coureurs bedraagt slechts 17 punten. De laatste WEC race van 2016 is de 6 uur van Bahrein op 19 november.

Snelste auto van het circuit

De 6 uur van Shanghai vond 6 november plaats. De Toyota TS050 HYBRID met nummer 6 van de zojuist genoemde coureurs wist zich ondanks twee lekke banden op te werken tot de tweede plaats. Het betekende de vierde opeenvolgende podiumplaats voor het team. Tijdens de vorige race op Fuji Speedway was de hybride Toyota zelfs de snelste auto van het circuit.

Knappe prestatie

De Toyota raceauto met nummer 5 behaalde in Shanghai de derde plaats en hiermee de eerste podiumplek van het seizoen. Een knappe prestatie die ervoor zorgt dat Toyota nog steeds in de race is om de tweede plaats in het World Endurance Championship (WEC)! Met nog één race te gaan, kan Porsche niet meer ingehaald worden, maar Audi wel. Spannend dus!

toyota_wec_race

Vechten voor de winst

“De felicitaties zijn voor Porsche, uit eigen ervaring weten we dat het een enorme prestatie is om wereldkampioen te worden”, vertelt Toshio Sato, Team President van Toyota GAZOO Racing. “We zijn ontzettend trots op onze podiumplaatsen in Shanghai. Net als in andere races was te zien hoe klein de verschillen met Audi en Porsche zijn. We racen op een uitzonderlijk hoog niveau en de competitie is waanzinnig spannend. Ook in de laatste race willen we alles geven. We gaan vechten voor de winst!”

toyota_wec_race

Rallyrijden

Zoals gezegd: de volgende en laatste WEC race vindt plaats op 19 november in Bahrein. Daarmee houdt het avontuur niet op, want ook volgend jaar verschijnen we onder de naam Toyota GAZOO Racing aan de start van het WEC. En we gaan ook nog rallyrijden! Het wordt een sportief jaartje.

Bron: http://blog.toyota.nl/updates/toyota-2de-en-3de-in-wec-race/

 

Laat wat van je horen