Sportscars: Toyota met drie auto’s voor FIA WEC Spa en Le Mans, José María López nieuwe rijder

Wat iedereen eigenlijk al lang wist, duurde toch nog ongelooflijk lang voordat het eindelijk officieel kon worden bevestigd, maar vandaag, met de bekendmaking van de deelnemers aan het FIA WEC en de startlijst voor de 24 Uur van Le Mans op het programma, kwam Toyota dan toch met het nieuws naar buiten. Voor het eerst in zijn huidige WK-programma start Toyota met drie auto’s tijdens de 24 Uur van Le Mans en – ter voorbereiding – bij de voorafgaande FIA WEC-ronde op het circuit van Spa-Francorchamps in mei. Daarnaast werd drievoudig FIA WTCC-kampioen José María López als nieuwe rijder aangekondigd.

Voor López wordt de deelname aan het FIA WEC een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Dat de Argentijn, die in de afgelopen drie seizoenen met Citroën de gang van zaken in het WK Toerwagens vrijwel volledig naar zijn hand zette, een geheide kandidaat bij Toyota was, deed als gerucht al sinds de zomer de ronde. Naar we begrepen heeft López al een aantal malen met Toyota getest, waarbij hij een zeer goede indruk achterliet. De Argentijn, die ook nog onder contract staat bij DS Virgin Racing voor het FIA Formule E-kampioenschap, gaat voor het FIA WEC bij Toyota een combinatie vormen met de Brit Mike Conway en de Japanner Kamui Kobayashi. De andere Toyota voor het full-time-WEC-seizoen zal worden bestuurd door Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima.richard verschoor toyota race

De bezetting van de derde Toyota TS050 Hybrid, die tijdens de races in Spa en in Le Mans aan de start zal verschijnen, staat nog slechts voor één derde vast, in de persoon van Stéphane Sarrazin. Die moest zijn plek in de auto met Conway en Kobayashi dus afstaan aan López, maar verdwijnt, in tegenstelling tot eerdere geruchten, bij Toyota dus niet volledig van het toneel. Toyota meldt dat voor de twee andere rijdersposities nog kandidaten worden geëvalueerd, waarbij een beslissing op korte termijn wordt verwacht. Het volledige Toyota-team, inclusief een geactualiseerde versie van de TS050 Hybrid, zal op 31 maart aan de vooravond van de proloog van het FIA WEC op het circuit van Monza worden gepresenteerd.

 

Bron: www.autosport.nl

Laat wat van je horen