Rally van Portugal: Toyota GAZOO Racing pakt drie top 10 posities

Zwaar! Dat is zo’n beetje de samenvatting van de Rally van Portugal. Toyota-coureur Jari-Matti Latvala, die nog altijd op een knappe 3de positie staat in het rijdersklassement, noemt het zelfs de zwaarste rally ooit in zijn rallycarrière.

Drie auto’s aan de start!

Opvallend: Toyota GAZOO Racing nam voor het eerst dit WRC-seizoen (World Rally Championship) met drie exemplaren van de Yaris WRC deel aan een rally. En de drie auto’s hebben uitstekend gereden, want allemaal staan ze in de top 10. Juho Hänninen met Yaris WRC-nummer 11 finishte als 7de en Jari-Matti Latvala met auto nummer 10 werd 9de. Esapekka Lappi (nummer 12) eindigde tijdens zijn debuutrally op een knappe 10de plaats en pakte daarmee ook belangrijke punten.

toyota gazoo 1

Zwaarste rally ooit

Jari-Matti Latvala reed tijdens de derde van de in totaal negentien stages de snelste tijd. “Ik voelde me vrijdag niet heel goed en bracht de nacht door in het ziekenhuis om te rehydreren. Op zaterdag voelde ik me veel beter en wisten we punten te pakken, waar ik erg blij mee ben. Fysiek was dit de zwaarste rally ooit in mijn rallycarrière.”

toyota gazoo 2

3de plaats in algemeen klassement!

Wat heeft de Rally van Portugal met het klassement gedaan? Toyota GAZOO Racing handhaaft zijn 3de plaats in algemeen klassement en zoals gezegd staat Jari-Matti Latvala op de derde positie in het rijdersklassement.

toyota gazoo 3

Next: Rally Italia Sardegna

De volgende uitdaging? De Rally Italia Sardegna van 8 tot 11 juni. De rijders kunnen veel zachte en zanderige gravel verwachten waardoor het uiterste wordt gevraagd van de auto’s en coureurs. Een andere uitdaging is de naar verwachting erg hoge temperatuur. Ook tijdens deze rally verschijnt Toyota GAZOO Racing met drie exemplaren van de meer dan 297 kW (380 pk) sterke Toyota Yaris WRC aan de start. De coureurs? Latvala, Hänninen en Lappi natuurlijk. Wie anders? Go! Go! Go!
toyota gazoo 4

toyota gazoo 5

toyota gazoo 6

Bron: www.blog.toyota.nl

 

Laat wat van je horen