GT-86 krijgt 2.5 liter met 50 PK extra

Geruchten over een vermogenstoename bij de funcoupé van Toyota. Daar gááán we weer. Nog voor de lancering van de GT86 hebben we het al over het vermogen van diens 2.0-liter boxermotor gehad. Want zou 200 pk wel genoeg zijn? Daarover zijn de meningen verdeeld, en ook bij Toyota gaat de vraag rond. Sterker nog, ze hebben momenteel al prototypes rondrijden die een vermogensboost hebben gekregen door turbo’s, hybride-aandrijving en… meer motorinhoud.

Dat zegt althans Toyota-topman Tetsuya Tada, godfather van de GT86, tegen de Sidney Morning Herald:

We have already tried all possibilities and there are several types of 86 prototypes at the Toyota proving ground now; one is a turbocharger, one is bigger displacement and the other is a special hybrid system.”

De Australische krant claimt dat ze van insiders hebben vernomen dat het vergroten van de motorinhoud van de Subaru-boxermotor momenteel de voorkeur heeft. Toyota zou hiermee geen hinder ondervinden van de extra kilo’s die een hybridesysteem met zich meebrengt, en het gefriemel met turbo’s danwel superchargers blijft zo mooi het terrein van (huis)tuners. Als de facelift van de GT86 zich medio 2015 aandient zou de sterkere variant met 50 pk extra worden geïntroduceerd.

Nogmaals, of het ook echt een 2,5-liter motor gaat worden is behoorlijk speculatief. Wat Tetsuya Tada trouwens ook vermeldde is dat Toyota al werkt aan een GT86-opvolger die ‘radicaal anders’ wordt dan de huidige. Hiervoor zouden ze een vier-in-lijn turbomotor overwegen, waarmee je je kunt afvragen in hoeverre Subaru bij de ontwikkeling wordt betrokken. Wellicht helemaal niet?

Bron: autoblog.nl

Laat wat van je horen