Deze Toyota Land Cruiser is serieus snel

Zit je? Want hier is de Toyota Land Speed Cruiser, de snelste SUV ter wereld! De Toyota Land Speed Cruiser haalt een topsnelheid van een duizelingwekkende 352 km/uur! Bentley Bentayga, eat your heart out!

De edele Brit was met ‘slechts’ 301 km/uur de snelste. Maar eerlijk is eerlijk: hij blijft de snelste SUV in productie. De hier afgebeelde Toyota Land Cruiser is uniek. We houden het bij één exemplaar. De verlaagde Land Cruiser is een van de zes extreme Toyota’s die de show stelen op de Amerikaanse autobeurs SEMA 2016 in Las Vegas. Maar onthoud: what happens in Vegas, stays in Vegas. 

toyota_land_speed_cruiser

Doe maar lekker gek

Doe maar lekker gek en laat je volledig gaan, lijkt de enige opdracht te zijn geweest aan de Toyota medewerkers die wat moois voor de Amerikaanse beurs moesten bedenken. Dus pakten ze een dikke 5,7-liter Toyota V8 uit de schappen en lepelden ze deze in een Land Cruiser. Twee ‘Garrett’ turbo’s zorgen daarbij voor net dat beetje extra power. De carrosserie is voor een goede stroomlijn zo glad mogelijk gemaakt. Vandaar dat traditionele buitenspiegels ontbreken.

Grommende twinturbo V8

Is de Land Speed Cruiser vanbuiten nog wel als zodanig herkenbaar, vanbinnen is-ie dat beslist niet. We zien een rolkooi, een loeigrote snelheidsmeter in het midden en geen achterbank meer. Om toch nog een beetje stijlvol op het circuit te racen, hebben we het houten stuurwiel gehandhaafd. Benieuwd naar hoe de grommende twinturbo V8 klinkt? Check dan de video:

 

toyota_corolla

Extreme Corolla

Op de Amerikaanse beurs staat nog meer extreme Toyota’s. Een wel heel extreme Corolla bijvoorbeeld. Dat was ooit een 4-deurs Corolla, maar nu staat er een scherp gelijnde coupé. Gespoten in twee kleuren: zilver en rood, en voorzien van knalrode lichtmetalen wielen. Een turbomotor zorgt ervoor dat de Corolla zijn racy look kan waarmaken. Het interieur is volledig op de schop gegaan. Racekuipjes van Sparco houden je stevig op je plaats. En terwijl je vooruit schiet, luister je naar de geweldige sound van het JBL audiosysteem.

toyota_prius

Kauwgum

De volgende extreme Toyota is de Prius G. Deze Prius kleeft als kauwgum aan het asfalt. Op de slipbaan van een Amerikaans circuit maakte hij zijn rondjes zo snel dat de G-krachten akelig dicht in de buurt kwamen van die van gerenommeerde sportauto’s als de Corvette en Viper!

toyota_sienna

Allesbehalve een grijze muis

Heb je genoeg van je ruime, praktische maar ergens ook wat saaie MPV? Dan is de Extreme Sienna wellicht wat voor je. Ruim, praktisch, maar allesbehalve een grijze muis! Met dikke goudkleurige velgen, een serieuze diffuser achter en forse luchtinlaten aan de voorkant. En om het plaatje compleet te maken, hebben we de Sienna ook maar meteen verlaagd. Daar kun je mee bij het schoolplein aankomen!

toyota_gt86

Bedoeld voor het circuit

Een pure sportauto als de Toyota GT86 mag op een tuningbeurs natuurlijk niet ontbreken. Toyota Motorsport GmbH uit Keulen was zo vriendelijk de GT86 CS-Cup uit te lenen. Voor de gelegenheid is-ie gespoten in de traditionele racekleuren van Toyota, namelijk rood en wit. De GT86 CS-Cup is puur bedoeld voor het circuit en in Vegas voor de eerste keer buiten Europa te zien. De downforce is ongekend.

toyota_tacoma

Brute pick-up

De laatste extreme Toyota die de show in de Amerikaanse gokstad steelt, is de Tacoma TRD Pro Race Truck. Met deze brute pick-up kom je op plekken die andere pick-ups alleen maar op hun navigatiesysteem zien. De bedoeling is dat de Tacoma meedoet aan de Mint 400, ook wel bekend als The Great American Off-Road Race. Op 1 maart 2017 is de start vanuit Las Vegas. Wie de Tacoma gaat besturen, is nog niet bekend.

toyota_2000gt

Historische Toyota’s

De extreme Toyota modellen staan op de beursvloer zij aan zij met historische Toyota’s zoals de Toyota 2000GT en de Land Cruiser FJ25 uit 1961. Ook vieren we er het 50-jarig jubileum van de Toyota Corolla met onder andere een bijzonder fraai exemplaar van de eerste generatie. In totaal staan er 30 Toyota’s!

Bron: http://blog.toyota.nl/updates/deze-toyota-land-cruiser-maakt-gehakt-van-andere-suvs/

Laat wat van je horen