Derani: “LMP1-test Toyota smaakt naar meer”

Rijzende ster Pipo Derani, die begin dit jaar won in de enduranceklassiekers van Daytona en Sebring, beoogt meer kilometers in de LMP1 na een geslaagde test met Toyota in Bahrein.

Derani legde tijdens een halve testdag 32 ronden af met een beste tijd van 1.44.292. Derani, die door de FIA en WEC werd uitgekozen voor de rookietest, denkt dat er in de toekomst er nog meer mogelijk is in de LMP1. “De test was heel goed en ik voelde me meteen thuis in de wagen en het team”, vertelde de 23-jarige Derani aan Motorsport.com. “De hybrideboost was het meest indrukwekkende aspect. Eens ik daaraan gewend was, was het echt een wagen waarin ik me comfortabel voelde.”

Nog nooit won een Braziliaan in Le Mans. Daar wil Derani net zoals zijn landgenoot Lucas di Grassi verandering in brengen. “De LMP1-markt is moeilijker geworden door het vertrek van Audi, dus je moet realistisch zijn en zeggen dat een kans voor 2017 moeilijk zal zijn”, beseft Derani. “Nu ik de kennis en een beetje ervaring heb voel ik me er wel absoluut klaar voor. Er is geen reden waarom ik niet op het niveau van de Audi-rijders kan presteren. Het doel is dus vooral om te kunnen rijden. Ik ben nu nog meer gefocust op LMP1, dat is waar ik in de toekomst wil zijn. Ik ben er absoluut klaar voor als ik die kans zou krijgen.”

De Brazilian maakte een goede indruk op het team na een halve testdag. “We waren tevreden met Pipo”, vertelde David Floury, de adjunct-technisch directeur van Toyota, aan Motorsport.com. “Hij is natuurlijk een van de snelste LMP2-rijders en we bekijken altijd de beste rijders in die klasse. Hij paste prima in het team en alles ging goed. Pipo heeft veel potentieel en is er eentje om in de gaten te houden de komende jaren.”

Bron: nl.motorsport.com

Laat wat van je horen