BMW en Toyota werken samen aan batterijen en sportwagen

21-33483-toyota-toyota-bmw_jpg_pagespeed_ce_WqgXCehose

Na het memorandum of understanding in juni 2012 hebben BMW en Toyota nu bindende akkoorden gesloten. Ze hebben betrekking op vier verschillende domeinen.De twee autogroepen zijn ervan overtuigd dat de brandstofcelauto één van de oplossingen voor nuluitstoot van schadelijke gassen. Ze zullen tegen 2020 een volledig brandstofcelsysteem ontwikkelen, inclusief waterstoftank, motor en batterij. Ook willen BMW en Toyota samen de nodige infrastructuur uitbouwen voor dit type auto.

BMW en Toyota onderzoeken of ze samen een platform kunnen ontwikkelen voor een sportwagen uit de middenklasse. Deze haalbaarheidsstudie wordt eind 2013 afgerond. 

De Duitse en Japanse autobouwer zullen samen nieuwe technologie ontwikkelen om auto’s zo licht mogelijk te maken, bijvoorbeeld verstevigd composietmateriaal.

Bovendien starten ze een onderzoek naar de batterijtechnologie na lithium-ion. Ze ontwikkelen een zogeheten lithium-luchtbatterij met een veel grotere energiedichtheid dan de huidige generatie lithium-ionbatterijen.

Eerder werd al overeengekomen dat BMW vanaf 2014 dieselmotoren levert aan de Europese afdeling van Toyota.

Laat wat van je horen