Toyota ProAce Lerina camper zet de zomer in

Op basis van de ProAce bestelwagen bouwt Wellhouse Leisure een kampeerauto voor de liefhebbers van zomerse dagen. Zuiders is hij wel, want de “Lerina” in de naam verwijst naar de Îles de Lerins in de Franse Riviera. Pastis’ke, iemand?

De wagen staat klaar voor lancering op de Britse markt en wordt daar aangeboden voor de som van 47.442 euro (£ 42.000). Wellhouse Leisure geeft de Toyota een pop-up dak zoals we van de legendarische VW-kampeerbusjes gewend zijn. Dat zorgt voor een pak extra ruimte en die kan desgewenst uitgerust worden met een dubbel bed. Een keuken met koelkast van 25 liter inhoud, een watertank en een – weliswaar draagbaar – toilet zijn allemaal aanwezig in de wagen.

Om de ruimte helemaal bruikbaar te houden worden de voorzetels beweeglijker, zodat ze naar de leefruimte achterin gedraaid kunnen worden. De achterzetels kunnen dan weer in nóg een dubbelbed omgetoverd worden en kunnen ook vooruitgeschoven worden om wat meer bagageruimte te voorzien.

Om de accu op te laden voorzien ze voor de Britten een 100 W zonnepaneel, voor de verwarming zorgt een 2,2 kW sterk verwarmingstoestel.

 

Het geheel wordt vooruitgestuwd door een 2.0 dieselmotor met 118 pk en manuele versnellingsbak of 180 pk en een automaat.

Voorlopig wordt de Toyota ProAce Lerina via slechts 9 Britse Toyota dealers aangeboden, later worden er dat meer. Voorlopig zijn er geen plannen om de wagen ook naar het Europese vasteland te brengen.

Bron: autofans.be

 

Laat wat van je horen