Wereldprimeur Prius Plug-in Hybrid op IAA Frankfurt

Toyota plug-in hybrid IAA frankfurt primeur

Via blog.toyota.nl > Op de IAA autoshow zal Toyota de eerste Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) voor massaproductie onthullen. De Prius Plug-in Hybrid is een mijlpaal in het continue streven van Toyota naar de ultieme eco-auto. De techniek is gebaseerd op Toyota’s beproefde Full Hybrid platform en combineert de voordelen van volledig elektrisch met Full Hybrid rijden. Het beste van twee werelden met een zeer lange actieradius en een CO2 uitstoot van slechts 49 g/km*).

De nieuwe Prius Plug-in Hybrid is technologisch de meest geavanceerde Prius ooit. De techniek is gebaseerd op het Full Hybrid platform, waarmee wereldwijd al ruim 200 miljard kilometers zijn afgelegd. Er is eveneens een wereldwijde Plug-in Hybrid praktijktest uitgerold waarbij 600 testauto’s zijn ingezet, waarvan 11 in Nederland.

Met de Prius Plug-in Hybrid kan onder meer woon-werkverkeer volledig elektrisch worden afgelegd, waarna de zeer zuinige 1,8 liter Full Hybrid aandrijflijn het naadloos overneemt. De resultaten van dit alles? Een CO2 uitstoot van slechts 49 g/km*), een gemiddeld verbruik van 2,2 l/100 km*) en toch een lange actieradius.
De Prius Plug-in Hybrid heeft een compacte lichtgewicht lithium-ion batterij, waardoor het kentekengewicht nog onder de 1.400 kg blijft.

*) Streefcijfers gebaseerd op Europese homologatie cyclus.

Bron en tekst blog.toyota.nl

Reacties

  1. Wil ik hebben, super voor woon werk, gewoon geen brandstof verbruik en anders rij ik net zo zuinig als een normale prius. Doe mij maar 1

  2. Yo, that\’s what\’s up trtuhfully.

Laat wat van je horen