Wereld record 100.000 aankopen voor de Prius Aqua (Yaris Full Hybrid EU)

Prius C japan verkoophit

Volgende week presenteren wij de Full Hybrid Yaris, maar de Japanners hebben diens neef, de AQUA, al in de armen gesloten. Vorige maand werd al duidelijk dat maar liefst 60.000bestellingen zijn geplaatst, nog vóórdat de auto leverbaar is. Maar het kan nóg gekker. Naar nu blijkt zijn in de eerste maand na zijn debuut op de Tokyo Motor Show al meer dan 100.000 bestellingen geplaatst. Hoeveel!? 100.000? Ja, inderdaad! En dat is goed voor een heus wereldrecord! Nog nooit werden van een model in zo’n korte tijd zoveel exemplaren verkocht.

De Toyota Aqua is de zuinigste benzineauto die er isOnder meer omdat de verkopen van de AQUA zó hard gaan, hebben we onze wereldwijde verkoopdoelstelling voor dit jaar bijgesteld. We verwachten 9,58 miljoen auto’s in 2012 te verkopen. En dat is een stijging van 21%. Komt deze prognose ook uit, dan boeken we een nieuw all time high record. Het vorige stond namelijk op 9,37 miljoen en dateert van 2007.

De Toyota Aqua maakte eind 2011 zijn debuut op de Japanse marktDe populariteit van de AQUA, die in de VS wordt verkocht onder de naam Prius C, is natuurlijk niet voor niets. Nog los van het feit dat het ontwerp in de smaak valt bij de Japanners, biedt ‘ie een hoop ruimte en verbruikt de auto volgens de Japanse testcyclus slechts 2,8 l/100 km. Daarmee is hij de zuinigste benzineauto op dit moment. En omdat de AQUA zo weinig uitstoot, profiteren Japanse kopers van belastingvoordelen. Bovendien kost de AQUA in Japan 1,69 miljoen Yen en dat is omgerekend zo’n 16.000 euro.

De Full Hybrid Yaris heeft op hoofdlijnen dezelfde techniek als de succesvolle Toyota Aqua

Ondanks het feit dat de Aqua aan de andere kant van de wereld als warme broodjes over de toonbank vliegt, komt hij niet naar Europa. Wij krijgen namelijk de Toyota Yaris Hybrid. Die is vanbuiten totaal anders, maar de techniek is grotendeels hetzelfde. DeFull Hybrid Yaris staat vanaf juni in de Toyota-showrooms voor een prijs rond 18.000 euro. Belastingvoordelen? Jazeker!

Bron en tekst: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen