Wat is de groenste auto?

Recycling-art

Via blog.toyota.nl > Wat is nou de groenste auto? Er gaat geen dag voorbij of we moeten die vraag wel een keer of wat beantwoorden. En we begrijpen dat als geen ander. Want vrijwel elk automerk heeft tegenwoordig wel een ‘groene lijn’ – en ook onze showrooms staan vol groene, zuinige modellen. En natuurlijk vinden wij dat we de groenste auto’s in huis hebben, namelijk onze hybride modellen: de Prius, Full Hybrid Auris (en volgend jaar) Prius Wagon en Full Hybrid Yaris.

En het Amerikaanse GreenCarReports.com is het daarmee helemaal eens! Zij hebben de 2012-editie van de Prius en zijn familieleden (Prius Wagon en Full Hybrid Yaris – die in Amerika respectievelijk Prius V en Prius C gaan heten) namelijk benoemd tot ‘Best Green Car to Buy 2012’. Met die uitverkiezing mogen we, zo hebben we begrepen, best content zijn. GreenCarReports is namelijk een onafhankelijk instituut van kritische journalisten die hun medium ‘The ultimate guide to cleaner greener driving’ noemt.

De redacteuren baseren hun keuze op de toepassing van nieuwe technologieën, of de auto praktisch is en hoeveel uitstoot hij heeft. Alle auto’s met een verkoopprijs lager dan 60.000 dollar (grofweg 45.000 euro) komen voor het predicaat ‘groenste auto’ in aanmerking.

De concurrentie was dan ook niet mals. Zo laat de Prius onder meer de Fiat 500, Honda Civic Hybrid, de Infiniti M35h en de Volkswagen Passat BlueMotion achter zich. Dus als mensen ons opnieuw de vraag stellen welke groene auto ze moeten kopen, zeggen we volmondig én vol trots ‘Onze hybride modellen!’.

Laat wat van je horen