VS grootste afnemer van Toyota hybrides

AMSTERDAM – Van de totaal 5 miljoen verkochte Toyota hybrides in de wereld, zijn er 2 miljoen aan de Verenigde Staten geleverd.

Toyota en Lexus

Verantwoordelijk voor dit aantal zijn de Prius, de Camry, de Avalon en de Highlander die Toyota allemaal levert als een hybride-uitvoering. De luxetak van Toyota, Lexus, draagt met de CT200h, ES300h, GS450h, LS600h en RX450h ook een steentje bij.

Vanaf nu tot en met het einde van 2015 introduceert Toyota 18 nieuwe hybridemodellen op de markt. Het merk verwacht dat de hybrides goed zijn voor op z’n minst 1 miljoen wereldwijde verkopen per jaar. Het automerk denkt dat eenderde hiervan verkocht wordt in de VS.

Hybrides in Nederland

In Nederland werden er vorig jaar zo’n 24.000 hybrides geregistreerd, wat uitmondt in een stijging van ongeveer 61% ten opzichte van het jaar ervoor. De prognose voor dit jaar ligt op 38.500 hybride auto’s. Daarmee laat het hybridesegment als enige een groei zien. Zoals bekend zal de verkoop van auto’s met conventionele verbrandingsmotoren alleen maar dalen, zo is de verwachting.

Bron: telegraaf.nl