Toyota wereldwijde nummer één producent van elektro-auto’s

toyota nummer 1

Toyota is in een wereldwijd onderzoek van het toonaangevende Duitse onderzoeksinstituut TÜV Rheinland door consumenten uitgeroepen tot meest herkenbare merk. Maar liefst 40 procent van de ondervraagden wees Toyota aan als de autofabrikant die zij het meest associeerden met “elektromobiliteit”.

Global Study on Electric Vehicles
TÜV Rheinland ondervroeg voor het onlangs gepubliceerde onderzoek Global Study on Electric Vehicles, consumenten in 12 grote automotive markten (China, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, India, Israël, Italië, Japan, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten). De ondervraagden waren 18 jaar of ouder en in het bezit van een eigen auto, of hadden een auto voor privéritten tot hun beschikking. Thomas Aubel, Executive Vice-President voor Mobiliteit bij TÜV Rheinland, lichtte de resultaten van het onderzoek toe. Hij gelooft dat Toyota profiteert van zijn lange staat van dienst in het op de markt zetten van hybrideauto´s en het groene imago.

33 procent overweegt Toyota
Het onderzoek toont eveneens aan dat Toyota niet alleen het meest herkenbare merk is als het gaat om elektromobiliteit, maar dat Toyota tevens de eerste keuze is voor potentiële Europese klanten die de aanschaf van een auto overwegen. Maar liefst 33 procent van de ondervraagden gaf aan in dat geval voor een hybride-model van Toyota te kiezen. Veertien jaar geleden debuteerde de Prius, de eerste hybrideauto van Toyota. Het was de eerste in massaproductie vervaardigde volhybride – aangedreven door een elektromotor en een conventionele benzinemotor. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 3,3 miljoen auto’s met de volhybride-techniek van Toyota en Lexus verkocht, waaronder 370.000 exemplaren in Europa.

Gezinsuitbreiding
In 2012 verwelkomt Toyota de twee nieuwe telgen in de Prius-familie in Europa: de Prius Wagon en de Prius Plug-in Hybrid. De Prius Wagon is een MPV die ruim genoeg is voor 7 personen en dankzij zijn hybride-aandrijflijn uitmuntend presteert qua brandstofverbruik en relatief weinig schadelijke uitstoot produceert. De Prius Plug-in Hybrid kan in tegenstelling tot zijn voorgangers aan het huisstopcontact worden opgeladen en ongeveer 20 kilometer volledig elektrisch rijden. De techniek realiseert een gemiddeld brandstofverbruik van 2,1 l/100 km en omdat de Prius Plug-in Hybrid nog steeds kan rijden op de kracht die de benzinemotor levert, hoeft de consument zich geen zorgen te maken over een beperkte actieradius, een nadeel dat wel van toepassing is op volledig elektrische auto’s.

 

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen