Toyota verwacht dat de Prius-verkoop toeneemt in 2012

Sinds de introductie in 1997 zijn er al meer dan twee miljoen Priussen van de band gelopen. We mogen dus gerust stellen dat de eerste massageproduceerde hybride-auto ter wereld een succes is. Toch gingen de verkoopcijfers in oktober van dit jaar met 9.4 procent achteruit, ten opzichte van een jaar geleden. Volgend jaar zullen de verkopen echter weer aantrekken, zo voorspelt Toyota.

Naast de reguliere Prius komen volgend jaar ook de Prius Wagon en de Prius plug-in bij de dealers te staan. Deze uitbreiding van het aantal verschillende hybride-modellen zal er, samen met de stijgende olie- en brandstofprijzen, voor zorgen dat de verkopen weer de goede richting opgaan. De Japanse autogigant claimt tevens dat de geremde aanvoer van onderdelen door de aardbeving in Japan een oorzaak is geweest van de teruglopende verkoopcijfers.

“De Prius beslaat 70% van de hybridemarkt. De productie heeft negentig dagen stil gelegen, dus het zou niet als een verrassing moeten komen dat de wereldwijde verkoop van hybrides is afgenomen. Het kwam niet door een afnemende vraag, het kwam door een afnemende toevoer,” aldus Jim Lentz, Toyota-baas in de VS.

Bron: groen7.nl

Laat wat van je horen