Toyota verkoopt 6 miljoen hybrides

Toyota Motor Corporation heeft bekendgemaakt dat Toyota en Lexus samen 6 miljoen hybride auto’s hebben verkocht. 

Sinds 1997 houdt Toyota zich bezig met de verkoop van hybridevoertuigen en sinds dat jaar hebben zes miljoen exemplaren een koper gevonden. De laatste miljoen auto’s gingen voor Toyota zelfs in recordtijd over de toonbank, er was slechts 9 maanden nodig om de teller van 5 naar 6 miljoen te krijgen.

Op dit moment hebben Lexus en Toyota wereldwijd 26 hybride personenauto’s in de aanbieding. De komende twee jaar moeten worden 15 nieuwe modellen losgelaten, waarvan een deel bedoeld is om de huidige modellen te vervangen.

In maart 1997 presenteerde Toyota vol trots het Toyota Hybrid System. In augustus van dat jaar was de Coaster Hybrid EV, een personenbus, Toyota’s eerste hybride auto, twee maanden later kwam daar de eerste generatie van de Prius bij. In november 2000 wees de verkoopteller van de Prius al de 50.000 stuks aan.

Tussen de hybride Japanners zitten een aantal modellen die wij hier nooit gezien hebben. Zo is de Estima (een grote MPV) in Japan al sinds 2001 met een hybride aandrijflijn te krijgen en ook de forse Crown is sinds dat jaar met een dergelijke aandrijflijn te koop. In Europa hebben ruim 646.000 hybride Toyota’s of Lexussen een eigenaar gevonden. In Japan staat de teller bijna op 3 miljoen stuks en in Noord-Amerika zijn zo’n 2,3 miljoen exemplaren verkocht.

De Prius is, met wereldwijd inmiddels meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren, bovenaan de hybride-lijst te vinden. De C/Aqua – en de Wagon-versies voegen daar nog eens een miljoen stuks aan toe.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen