Toyota recyclet accu’s

AMSTERDAM – Toyota Motor Europe gaat samenwerken met het Belgische bedrijf Umicore, dat het recyclen van lithium-ionbatterijen uit hybride auto’s gaat verzorgen.

Umicore is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en recyclen van allerlei materialen, met name metalen.

Het is wereldwijd het eerste bedrijf dat demontagelijnen heeft die puur zijn ingericht voor het verwerken van accu’s uit hybride en elektrische auto’s.

Op die lijnen wordt een speciaal proces toegepast waarbij de waardevolle bestanddelen uit accu’s (kobalt, nikkel en koper) vrijkomen door de batterijen te behandelen onder zeer hoge temperatuur.

 

Samenwerken

In 2011 was Toyota het eerste merk dat in Europa zo’n soort samenwerkingsverband begon, toen voor het recyclen van nikkelmetaalhybride-accu’s. Omdat onder meer de nieuwe Prius Plug-in en Prius Wagon lithium-ionaccu’s gebruiken, was een nieuw partnerschap noodzakelijk.

Wereldwijd verkochten Toyota en Lexus samen tot nu toe ruim vier miljoen hybride auto’s. Ongeveer tien procent daarvan rijdt in Europa rond.

bron: nu.nl

Laat wat van je horen