Toyota Prius Plug-in heeft elektrische range van 50 kilometer

Toyota introduceert in 2016 de nieuwe Prius. De versie met stekker zou een elektrische actieradius van zo’n 50 kilometer moeten halen.De nieuwe Toyota Prius is bijna klaar. Volgend jaar verschijnt de nieuwste generatie van de auto die het begrip hybride groot gemaakt heeft. Toyota verwacht bij het nieuwe model het meest van de plug-in uitvoering – met stekker en een krachtiger accupakket. De elektrische range van de Prius Plug-in zou groeien naar zo’n 50 kilometer. Dat is twee keer zoveel als nu.

Bronnen binnen Toyota hebben tegenover Green Car Reports bevestigd dat het merk goed heeft geluisterd naar klanten. Die hebben aangegeven dat ze de beperkte emissieloze range het grootste nadeel van de auto vinden.

Over de nieuwe Prius doen al jaren verschillende geruchten de ronde. Het nieuwe model zou groter en luxer worden en een compleet nieuw design krijgen. Ook sportievere rij-eigenschappen staan volgens de geruchtenmolen op het wensenlijstje van de ingenieurs. Het nieuwe model moet in ieder geval meer dan nu boven de Auris Hybrid in het assortiment staan.

Bron: autokopen.nl

Laat wat van je horen