Toyota Prius passeert mijlpaal van 2 miljoen auto’s

In de afgelopen 14 jaar is de Toyota Prius – waarvan er sinds de introductie in 2000 al ruim 31.000 in Nederland werden verkocht – uitgegroeid tot de verreweg meest succesvolle hybride auto ter wereld. Met de Prius (Latijn voor ‘voorloper’) introduceerde Toyota 14 jaar geleden als eerste autofabrikant een auto met een Full Hybrid aandrijflijn. De modelnaam ‘Prius’ is sindsdien uitgegroeid tot het synoniem voor hybride auto’s.

De zeer schone en zeer zuinige Full Hybrid techniek van de Toyota Prius is de afgelopen jaren voortdurend verder verfijnd. In het huidige model ligt alweer de derde generatie van de Full Hybrid aandrijflijn. Bovendien komt de techniek uit de Prius nu ook beschikbaar in andere modellen. Recentelijk introduceerde Toyota met veel succes de Full Hybrid Auris.

Vriendelijk voor het milieu, aantrekkelijke financiële voordelen

Ook in Nederland is de Toyota Prius onbetwist de best verkochte hybride auto. Dat komt mede door het probleemloze karakter van de auto. Maar ook de fiscale voordelen maken de auto bijzonder geliefd. De Prius is dankzij zijn schone en zuinige aandrijflijn namelijk vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Zakelijke rijders profiteren bovendien van het 14% bijtellingtarief in plaats van de standaard bijtelling van 25%.

Verder wordt de Toyota Prius gekenmerkt door lage onderhoudskosten, een grote betrouwbaarheid, zijn duurzaamheid en een hoge restwaarde, zoals blijkt uit een plaats in de Autotelex Top 15 van auto’s met de hoogste restwaarde.

Twee miljoen exemplaren onderstrepen populariteit Toyota Prius

Het succes van de Prius wordt verder benadrukt door de vele prijzen die de auto sinds zijn introductie op de wereldmarkt won. Zo werd de Toyota Prius onder andere uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2005 en won de aandrijflijn drie jaar op rij de Engine of the Year-award in de klasse van 1,4 tot 1,8 liter. Bovendien werd de krachtbron drie achtereenvolgende jaren onderscheiden voor zijn uiterst bescheiden brandstofverbruik (Best Fuel Economy door de Engine of the Year-award). In ons land behaalde de Toyota Prius al verschillende malen de nummer 1 positie in de Compacte Middenklasse bij de AutoWeek Tevredenheids Trofee.

Bron: toyota.nl

Laat wat van je horen