Toyota Prius Limousine wil in jouw garage staan

Zelden zagen we een auto die zo’n tegenstrijdige boodschap uitdroeg. Recht van voren schreeuwt deze Toyota PriusLimousine ‘een setje comfortabele Human Nature-schoenen en een warme kop Earl Grey’ en vanaf de zijkant gezien is het eerder ‘veel champagne, slechte beslissingen en morgen spijt met koppijn’. Noem het gerust een lame-ousine. En het mooiste is: hij kan van jou zijn.

De Toyota Prius Limousine werd acht jaar lang gebruikt door een groot gezin als dagelijks vervoer. Nu staat hij te koop in La Grange in de Amerikaanse staat Kentucky. De hybride kreeg twee nieuwe zijportieren en daartussen twee voorstoelen, met daartussenin een middenconsole. Het golvende dak is niet helemaal zoals de oorspronkelijker ontwerper het bedoelde, vermoeden we. Al zou je kunnen beargumenteren dat er bij de ontwikkeling van de Prius nooit echt een ontwerper aanwezig was. Exacte informatie over de ombouw kun je opvragen bij de verkoper.

Op de teller staat 183.000 mijl, oftewel 294.000 kilometer. Volgens de verkoper verbruikt de Toyota Prius Limousine 5,9 liter benzine per 100 kilometer, wat in verhouding tot de ruimte die je krijgt toch heel schappelijk is. Verder zijn de banden nog goed, alleen de koplampen kunnen een polijstbeurtje gebruiken. Voor iets meer dan 7.500 euro (klik maar) neem je hem mee. Moet je alleen nog even een container vinden die groot genoeg is om het ding naar Nederland te vervoeren.

bron: topgear.nl

Laat wat van je horen