Toyota Prius is beste Green Car!

De Toyota Prius is klassewinnaar van de Women’s World Car of the Year 2016! Een jury van alleen onafhankelijke vrouwelijke autojournalisten heeft de Prius uitgeroepen tot beste Green Car.

De jury van de Women’s World Car of the Year bestaat volledig uit dames. Onafhankelijke vrouwelijke autojournalisten die qua kennis en ervaring niet onder doen voor hun mannelijke collega’s. Ieder jaar kiezen zij de Women’s World Car of the Year. En dit jaar is de Toyota Prius klassewinnaar in de categorie Green Car! Niet bepaald een typische vrouwenauto zou je denken. Maar bestaat die eigenlijk wel? Odiel Mennink van FemmeFrontaal.nl zit namens Nederland in de jury en vertelt:

“De zogenaamde vrouwenauto bestaat inderdaad niet. Vaak blijkt dat op autovlak vrouwen een gelijkwaardige smaak hebben als mannen. De winnaars van de verkiezing Women’s World Car of the Year 2016 zijn auto’s die zowel door mannen als vrouwen gewaardeerd worden als het gaat om rijbeleving, design, gemak en value for money.”

womens_world_car

Prius met afstand de winnaar

Hoe dan ook, wij zijn vooral blij dat onze Prius ook in de smaak valt bij dames. En ook bij Odiel, die de Prius op haar shortlist zette. Met de koppositie in de categorie Green Car laat de Prius sterke concurrenten achter zich. Bijvoorbeeld de Hyundai Ionic, Kia Niro en zelfs de veel duurdere Tesla Model S. Extra trots zijn we dat de Prius met afstand de winnaar is. Dus niet met slechts één puntje verschil zoals in andere categorieën het geval is.

Odiel: “Toyota kan met recht trots op de Prius zijn. Het is al erg moeilijk om op de nominatielijst te komen, laat staan klassewinnaar te zijn. Vooral omdat de Prius gewonnen heeft met zo’n grote voorsprong.”

toyota_prius_womens_world_car

6 categorieën

Op de nominatielijst van de Women’s World Car of the Year 2016 stonden maar liefst 294 auto’s. Die zijn onderverdeeld in 6 categorieën, waaronder Green Car, Budget Car en Performance Car. De 18 juryleden uit 15 landen (onder wie dus Odiel Mennink) kiezen in elke categorie 5 finalisten. Vervolgens spreekt elk jurylid haar voorkeur uit voor één auto. Die auto wordt uiteindelijk klassewinnaar.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen