Toyota Prius ‘het voordeligste in gebruik’

Met de Toyota Prius heb je de minste kosten per kilometer. Tot deze conclusie komt Consumer Reports, de Amerikaanse variant van onze Consumentenbond.

Ieder jaar publiceert
. De lijst bestaat uit allemaal nieuwe auto’s, onderverdeeld in categorieën. De consumentenorganisatie beoordeelt die op onder meer hun betrouwbaarheid en kosten. De kilometerprijs die hieruit rolt, bepaalt de rangorde. Hoe lager de kilometerprijs, hoe hoger op de lijst.

Biggest bang for their buck
Dit keer onderzocht Consumer Reports ruim 200 auto’s. En wat blijkt? De Toyota Priuskent de laagste kilometerprijs van alle deelnemers! Of zoals de Amerikanen het zo mooi zeggen: the Toyota Prius gives consumers the biggest bang for their buck! Het is de tweede keer op rij dat de Prius bovenaan de lijst prijkt.

Toyota_Prius - Toyota-blog.nlPrius de zuinigste
Consumer Reports heeft berekend dat de Prius over een periode van vijf jaar 47 dollarcent per mijl (ruim 1,6 kilometer) kost. Hierbij is gekeken naar het brandstofverbruik, de verzekeringspremies en het onderhoud. Verder is de Prius met uitzondering van plug-in hybride auto’s de zuinigste auto die Consumer Reports getest heeft, vertelt Rik Paul van de consumentenorganisatie.

Rik Paul: “De Prius is heus niet de goedkoopste auto uit de lijst om aan te schaffen, maar de gebruikskosten zijn zo laag dat je met recht kunt spreken van een koopje.”
We kunnen niet wachten tot Consumer Reports de nóg zuinigere Prius Plug-in Hybridbeoordeelt!

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen