Toyota Prius Eco Challenge: ruim 1 op 30 gemiddeld!

De nieuwe Toyota Prius is behalve op papier ook in de praktijk superzuinig. Tijdens de Toyota Hybrid Experience realiseerden bezoekers een praktijkverbruik van ruim 1 op 30 gemiddeld! Prius-rijder Rene de Nijs spande echter de kroon.

Rene de Nijs was een van de bezoekers van de Toyota Hybrid Experience: een groot event op 2 en 3 juli in Raamsdonksveer georganiseerd door Toyota Nederland. Bezoekers konden proefrijden in verschillende Toyota hybride modellen, waaronder de nieuwe Toyota Prius.

Prius Eco Challenge

83 bezoekers onder wie Rene deden mee aan de Prius Eco Challenge. De uitdaging was om met de nieuwe Prius over een parcours van 12 kilometer zo zuinig mogelijk te rijden. Deelnemers reden over snel- en provinciale wegen en door de bebouwde kom en over industrieterreinen. Een afspiegeling van de praktijk.

Ruim 1 op 30 gemiddeld

De deelnemers haalden een praktijkverbruik van 3,3 l/100 km gemiddeld, dus ruim 1 op 30. Maar liefst 67% van de tijd reden ze volledig elektrisch, gelijk aan 56% van de totale afstand. De gemiddelde CO2-uitstoot bedroeg 77,1 g/km. Een knappe prestatie want de fabrieksopgave van de Prius met 17-inch lichtmetalen velgen is niet heel veel lager, namelijk 76 g/km.

Zuinigste auto van Nederland zónder stekker

Rene de Nijs mag zich echter de zuinigheidskampioen in de zuinigste auto van Nederland zónder stekker noemen. Hij wist een gemiddelde te halen van slechts 2,4 l/100 km, dus bijna 1 op 42!

prius_eco_challenge

Rene de Nijs (rechts) en partner ontvingen van Pieter van der Velden (algemeen directeur Toyota Nederland) een tankpas met een waarde van 250 euro.

“Dit ga ik winnen, vertelde ik mijn passagier bij het instappen. De truc is om goed te anticiperen. Bijvoorbeeld door het gas los te laten op het moment dat je een rood verkeerslicht nadert. Je moet zo min mogelijk remmen. Maar wel zo dat je het andere verkeer niet hindert. Daarmee maak je het verschil”, aldus de trotse winnaar die vanwege zijn prestatie een tankpas ter waarde van 250 euro overhandigd kreeg.

Kans op de 100.000ste hybride Toyota!

We zijn natuurlijk benieuwd hoe zuinig jij met je hybride Toyota rijdt. Laat het ons weten in een reactie! Voor meer informatie over de Toyota Prius en nóg zuinigere Toyota Prius Plug-in Hybrid kun je uiteraard terecht op Toyota.nl. Hier maak je bovendien kans op de 100.000ste hybride van Toyota!

bron blog.toyota.nl

Reacties

  1. Ik heb een prius 3 en rij daar ongeveer 1 op 22 mee maar 1 op 23 lukt ook regelmatig . Wel merk ik verschil met het weer,de buiten temperatuur is erg van belang . Mijn absolute record is iets meer als 1 op 25 met de prius 3

  2. That’s a sensible answer to a chilgenlang question

  3. studium fertig, kein geld, kein urlaub, aber der sommer ist da.. und kein festival weit und breit was bezahlbar ist darum muss ich da hin..für den abschluss, für die laune für den sommer

  4. Hey! Just thought I would let you know a featured you on Savory Sunday! The new hop is up so I'd love for you to come and share another recipe 🙂

Laat wat van je horen