Toyota op weg naar vijfmiljoenste hybride

toyota 5 miljoen hybrides op de weg 2012

BRUSSEL –  Toyota denkt begin 2013 haar vijfmiljoenste hybride-auto te verkopen, wat zal betekenen dat eenvijfde van die afzet dit jaar moet worden gerealiseerd. Eerder dit jaar passeerde de productieteller de vier miljoen stuks. De Japanners leveren sinds 1997 hybride-auto’s.

Het meest succesvolle model is de Prius, waarvan inmiddels de derde generatie in de showroom staat. De eerste editie verscheen in 1997 en verliet in 2003 het programma. In totaal verkocht Toyota er wereldwijd 125.000. De tweede generatie was een groter succes. De productieteller stond na zes jaar op 1,25 miljoen eenheden in 2009. De huidige editie heeft dat productievolume alweer overtroffen. De editie is goed voor 1,35 miljoen verkopen tot op heden.

In de eerste zes maanden van dit jaar verkocht Toyota 11% van haar modellen in Europa met een hybridenaamplaatje. Eind dit jaar ligt dat percentage vermoedelijk op 15%, meldt de autobouwer. De recente toevoeging van de Yaris Hybrid, de Prius Wagon en dePrius Plug-in Hybrid moeten voor extra verkoop zorgen. Begin volgend jaar komt daar de nieuwe Auris Hybrid bij.

Bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen