Toyota levert 400.000ste hybride voertuig in Europa

Toyota leverde vandaag zijn 400.000ste hybride voertuig in Europa. De eerste hybride wagen die Toyota in Europa lanceerde was de Prius in 2000. Sindsdien verschenen er twee nieuwe generaties van de Prius op de markt en kwam in 2010 ook de Auris hybride erbij die in Burnaston, Verenigd Koninkrijk, gebouwd wordt. De 400.000ste in Europa geleverde hybride wagen, is een Auris hybride.

Hij werd als bedrijfswagen overhandigd in Anderlecht aan Valentine Nkwocha, een junior consultant bij IT specialist CTG. Het bedrijf bestelde onlangs meer dan 20 exemplaren van de Auris hybride voor haar junior medewerkers. “We zijn zeer fier onze 400.000ste hybride te mogen leveren aan een klant in België, waar we ook zeer sterk aanwezig zijn met een Europese hoofdzetel, een ontwikkelingscentrum en een verdeelcentrum voor onderdelen”, aldus Michel Gardel, vicepresident bij Toyota Motor Europe. “Dit toont aan dat Belgen en Europeanen geïnteresseerd zijn in deze technologie en dat ze zelfs in grote getalen bij Toyota aankopen. Vorig jaar waren maar liefst 10 procent van alle wagens die we in Europa verkochten hybrides.”

“We hebben bewust gekozen voor hybride wagens binnen ons park”, legt Sandra Devleeschouwer, Fleet Manager bij CTG, uit. “We merken dat steeds meer jonge medewerkers gevoelig zijn voor milieuprestaties en daarom hebben we beslist alle junior consultants met een Auris hybride de baan op te sturen. Niet alleen hebben ze hiermee een leuke en goed uitgeruste wagen, maar bovendien betalen ze het minimum aan voordeel van alle aard. Daarnaast zijn de lage brandstof- en onderhoudskosten en de verschillende fiscale voordelen natuurlijk mooi meegenomen voor het bedrijf”, voegde ze er nog aan toe.

Tot nog toe verkocht Toyota zo’n 3,5 miljoen hybride voertuigen wereldwijd, waardoor ongeveer 23 miljoen ton minder CO2 werd uitgestoten. Na de aankondiging van de Europese Commissie dat Toyota leider is in de Europese autosector inzake de gemiddelde CO2-uitstoot van de vloot, zal het merk vanaf 2012 nog meer hybride voertuigen aanbieden, te beginnen met een heuse Prius familie met de Grand Prius+ zevenzitter, de Prius plug-in en de klassieke Prius. Ook van de nieuwe Yaris die in 2011 gelanceerd werd, komt er deze zomer nog een hybride versie op de markt.

In België leverde Toyota de voorbije twaalf jaar zo’n 14.000 hybride wagens, waarvan maar liefst 5.000 in 2011. Een echte doorbraak van de hybridetechnologie in België kwam er in 2007, dankzij de invoering van de ecopremie. Hoewel deze ondertussen verdwenen is, blijft Toyota overtuigd van het potentieel van deze technologie in ons land. Vooral de nieuwe fiscale maatregelen inzake bedrijfswagens maken van benzinehybrides een fiscaal gunstiger alternatief dan vergelijkbare dieselwagens. (adv)

Bron: hln.be

Laat wat van je horen