Toyota lanceert offensief van hybride wagens

Hybride offensief Toyota 2015

Toyota Motor Corp., de grootste autobouwer van Japan, zal tegen eind 2015 wereldwijd 21 nieuwe hybride modellen introduceren. Daarmee hoopt de autoproducent ook de komende jaren telkens een miljoen hybride voertuigen te verkopen.Concreet plant Toyota veertien volledig nieuwe en zeven vernieuwde modellen. Hybride auto’s combineren een verbrandingsmotor met een elektrische motor.

Toyota verwacht dit jaar al wereldwijd meer dan een miljoen hybride wagens te verkopen. Dankzij de nieuwe modellen moet dat ook tot eind 2015 lukken, luidt het. Toyota is hybridepionier. In 1997 lanceerde het bedrijf het eerste model op die markt, de Prius.

Het Japanse bedrijf keert met de ‘eQ’ ook terug naar de markt van de elektrische wagens. Die zal vanaf december beperkt aangeboden worden in Japan en de VS. Toyota lanceerde de eerste elektrische auto in 1996 in Japan, maar zette de productie stop in 2003.

De Japanse autobouwer wil dit jaar wereldwijd 9,76 miljoen voertuigen verkopen. Daarmee zou hij opnieuw de status van grootste autobouwer ter wereld kunnen bereiken. Vorig jaar verloren de Japanners die positie door de gevolgen van de aardbeving in het land in maart 2011.

bron: hln.be

Laat wat van je horen