Toyota kiest voor ander ontwerp

Prius 4 uiterlijk anders

De huidige Toyota Prius komt wat uiterlijk betreft in grote lijnen sterk overeen met zijn voorganger. Het Japanse merk gaat de volgende Prius waarschijnlijk een geheel nieuwe verschijning meegeven.

Dat zegt Chris Hostetter, die de marktstrategie van Toyota in de Verenigde Staten in zijn portfolio heeft zitten. “We krijgen het gevoel dat mensen wel klaar zijn voor eenPrius met een nieuwe look,” zegt hij tegen autonieuwssite Autonews. “Misschien lijken de laatste twee generaties Prius wel erg op elkaar,” voegt hij hieraan toe.

Over het nieuwe design is nog niets afgesproken, zo zegt Hostetter. Wel is de insteek om het uiterlijk meer emotie mee te geven en de Prius een dynamischer stuurgedrag aan te meten. De nieuwe hybridewagen van Toyota staat voor medio 2014 op de autokalender.

Vorige maand werden 1.948 normale Priussen op kenteken gezet en nogeens 610 exemplaren van de Prius+. Hybride en elektrische auto’s verkopen behoorlijk in Nederland. Ook de Opel Ampera, de Chevrolet Volt en de Lexus CT doen het helemaal niet verkeerd.

Een student van de IVA in Driebergen heeft onlangs een analyse naar de Nederlandse markt voor elektrsiche auto’s op touw gezet. Voor een nauwkeurig resultaat is daarvoor een online enquete verschenen, deze is hier in te vullen.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen