Toyota hybride Taxi’s veroveren de wereld

Toyota hybride Taxi usa

Al over de hele wereld kom je in elke stad een Toyota hybride taxi tegen. O.a. in Amerika heeft de Prius de onzuinige Amerikaanse merken verdrongen van de taxi markt. Deze beweging heeft wereldwijd doorgezet en in elke stad domineren de hybride Toyota’s het taxi beeld. Ook in Duitsland is de Mercedes bijna uit beeld verdwenen in de taxi wereld. 

Onze buren in Duitsland hebben zelf speciale Toyota dealer bedrijven die compleet zijn ingericht met een line up van hybride taxi modellen.

Toyota hybride taxi duitsland

Opmerkelijk als je bedenkt dat de Mercedes deze markt domineerde. Vandaag de dag zijn deze niet meer van deze tijd.

Prius taxi usa

In steden als Berlijn, Munchen, Parijs, Barcelona en Milaan rijden alleen nog maar Prius taxi.

Prius Taxi Munchen

De reden is niet alleen de ruimte en de standaard automaat maar de zeer lage onderhoudskosten en het verbruik. In Nederland is de Prius of Prius Plus taxi ook steeds vaker te vinden. De vieze diesel worden niet alleen vermeden voor de uitstoot maar ook de hoge onderhoudkosten is voor de vele taxi bedrijven de aanzet om over te stappen op de Prius, Prius Plus Auris of RAV4 hybride. In vele Nederlandse steden is de Toyota hybride te vinden.

De reden waarom veel taxi bedrijven overstappen op de Toyota hybride taxi:

  • zeer lage onderhoudkosten (geen distributieriem, koppelingplaat, startmotor etc)
  • zuinig in verbruik
  • zeer veel ruimte
  • deel elektrisch rijden
  • standaard automaat (onderhoudsvrij)

Uber kiest voor Toyota hybride

Uber-chauffeurs kunnen onder flexibele voorwaarden een Toyota leasen met hun taxi-inkomsten. De bedrijven praten met elkaar over andere vormen van samenwerking. In Nederland komst deze constructie steeds vaker voor. Toyota taxi nederland uber

Beweging in Nederland.

In Nederland neemt het in gebruik nemen van Toyota hybride taxi’s een vlucht. Een aantal Toyota dealers speelt handig in op deze ontwikkeling m.b.v. speciale pagina’s en voorbeelden laten ze de voordelen van het gebruikt van een hybride taxi zien. Het beleid van de overheid om diesel en onzuinige auto’s (taxi’s) te weren uit steden helpt daar aan mee.

Toyota_Prius_Hybrid_Plug-in

Laat wat van je horen