Toyota controleert Prius maart-oktober 2009

Via toyota.nl > Ben jij eigenaar van een Toyota Prius III, die tussen maart en oktober 2009 geproduceerd is? Lees de volgende mededeling dan aandachtig door. Toyota heeft vrijwillig een terugroepactie in werking gezet met betrekking tot Toyota Prius III modellen, die tussen maart en oktober 2009 geproduceerd zijn. Als jij een Prius bezit die aan deze criteria voldoet, ontvang je binnenkort per post een kennisgeving met het verzoek contact op te nemen met je Toyota dealer. In Nederland gaat het om circa 5.215 voertuigen.

De Toyota dealer zal de unit inspecteren die de remdruk handhaaft. Door trillingen zou in uitzonderlijke gevallen een haarscheur in het membraam kunnen ontstaan. Mocht dit zich überhaupt voordoen, dan krijg je een waarschuwingssignaal. In dit geval dien je direct contact op te nemen met de Toyota dealer. In alle andere gevallen kun je rustig op de kennisgeving wachten. Overigens heeft Toyota nog géén meldingen van eventuele ongevallen in verband met deze kwestie ontvangen.

Zonder kosten
De Toyota dealer controleert het betrokken onderdeel en vervangt deze door een verbeterde versie hiervan. Zowel de inspectie als de vervanging is zonder kosten. De inspectie en reparatie nemen ongeveer drieënhalf uur in beslag.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen