Top 7: De Toyota Prius in verschillende gedaantes

toyota-prius-pick-up

Met de Prius werd het tijdperk van de hybride-auto officieel ingeluid en kreeg de elektromotor een vaste plek onder de motorkap. Geen model dat zó een haat-liefde-verhouding wist te creëren onder automobilisten dan de zuinige Toyota, die sinds 2001 ook in Nederland op de markt is. Inmiddels zijn er wereldwijd miljoenen verkocht, en hebben ook talloze variaties de werkplaats verlaten. Groen7 zet de zeven opvallendste op een rij.

07. Toyota Prius pickup
Nooit meer laadruimte tekort

In de bergen van North Carolina werd een Prius met opvallend veel laadruimte gespot. De afwerking laat nog wat te wensen over, maar het is alvast een begin om ook pickup-minded automobilisten te voorbereiden op de hybridehype.

06. Toyota Prius met vleugeldeuren

Lamborghini-aspiraties maar geen trek in de bijbehorende draaikolk in uw benzinetank? LSD-deuren op een Prius monteren is dan natuurlijk een geweldige uitkomst. Samen met de verlaging, de bodykit en het duo-tone oranje laktintje een opvallende verschijnen, maar wel gewoon met 14% bijtelling.

05. Dakloze Toyota Prius

De technici van Newport Convertible Engineering staan er om bekend cabrio’s te fabriceren op basis van modellen waarvan men het niet zou verwachten. Vandaar dat ze een Prius voorzagen van een softtop. Waarschijnlijk is dit daarmee de eerste vierdeurs hybride-cabrio ter wereld.

04. Pruis met drie wielen

In China heeft de QingQi-groep niet alleen een dubieuze replica van Prius gemaakt, het gevaarte werd ook nog eens met één wiel minder gefabriceerd. Waarschijnlijk is het geen hybride, en zal de creatie de landsgrenzen van China niet verlaten.

03. Toyota Prius Tent Edition

Kamperen met de Prius? Geen probleem. Het Amerikaanse Habitent fabriceerde een opzetstuk voor de Prius waarmee de hybride, met geopende achterklep, een heuse slaapplek voor twee personen wordt. Filmpje.

02. Toyota Prius Camper

Nog een cammping-uitkomst. De bekende Prius met meerdere slaapkamers, een tafel en een achterdeur. Door de ombouw van Camp-inn wordt de Prius 52 centimeter langer en neemt de hoogte met meer dan een halve meter toe.

01. Toyota Prius limousine

Deze flink verlengde hybride biedt plaats aan 10 personen, die via de zes deuren plaats kunnen nemen in de milieuverantwoorde party-Prius, al zal het brandstofverbruik na zo’n conversie niet helemaal gunstig zijn.

bron en tekst: groen7.nl

Laat wat van je horen