Testen met de Prius Plug-in-Hybrid in Amsterdam

plug in prius testrit in Amsterdam april 2011

Via Toyota > Vandaag maken in Amsterdam een paar honderd mensen kennis met elektrische auto’s. Het gaat om zogeheten ‘dicision makers’ die op deze Verleidingsdag (vaak voor het eerst) achter het stuur kruipen van een auto op stroom, waaronder onze Plug-in Hybrid Vehicle (PHV).

Elektrisch rijden is de toekomst. Misschien nog niet morgen, maar het komt. Omdat auto’s op stroom geen fossiele brandstoffen gebruiken – we zijn bij Toyota een groot voorstander van groene stroom – zijn ze ook nog eens ultraschoon in het gebruik. Volgend jaar presenteren we niet voor niets de volledig elektrische iQ EV en de Plug-in Hybrid Verhicle (PHV).
De PHV is een Prius-met-stekker. Je laadt ‘m in 90 minuten op aan een normaal stopcontact en kunt er vervolgens zo’n 20 kilometer volledig elektrisch mee rijden. Die afstand is, zo heeft het CBS berekend, meer dan voldoende voor de meeste mensen. Ga je toch verder? Dan profiteer je van de schone en zuinige Full Hybrid techniek van de Prius.

Omdat we de volledig elektrische actieradius van de PHV beperkt hebben gehouden, is de batterij in tegenstelling tot de meeste volledig elektrische auto’s redelijk compact, betaalbaar en niet zo zwaar – wat weer energie scheelt bij het rijden.

Dat maakt de PHV betaalbaar en dus bereikbaar voor een grote groep. Daarom ook zien wij de PHV als een logische tussenstap naar de geheel emissieloze auto. Of zoals een van de bestuurders vandaag opmerkte: ‘Natuurlijk zou ik graag helemaal elektrisch rijden. Maar dat is voorlopig nog niet realistisch. Technisch niet. En voor mijn portemonnee al evenmin. De PHV is een geweldige tussenoplossing. Ik ben om. Met succes verleid, zeg maar.’

  

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen