Voor 1 mogelijke fout een complete recall! Pfff moet dat nou?

Prius 1

Via blog.toyota.nl kwamen we een bericht tegen van de Prius 1 waarvoor een terugroep actie staat. Waarom? Omdat er over de hele wereld 1 geval bekend is waarbij in extreme omstandigheden de stuurbekrachtiging niet meer goed kan functioneren!!! 

via toyota.blog.nl > Tussen 2000 en 2003 kochten 483 Nederlanders een Prius van de eerste generatie. Dit model werd gepresenteerd in 1997. En vrijwel al die auto’s rijden nog steeds. Dat is, inderdaad, een schitterend bewijs van de levensduur van onze Full Hybrid Prius. Heb je zo’n Prius I, dan krijg je van ons binnenkort het verzoek langs te gaan bij je Toyota-dealer voor een aanpassing aan het stuurhuis.

Eén geval in Amerika
In Amerika is namelijk één Prius aangetroffen waarbij de stuurbekrachtiging niet meer optimaal functioneert. Nu blijkt dat de eigenaar het stuurwiel herhaaldelijk veelvuldig zeer krachtig tegen de maximale stuuruitslag (full lock) heeft gedraaid.
Dat is natuurlijk extreem uitzonderlijk; de meeste mensen draaien hun stuur slechts zelden helemaal om. Maar wij vinden dat je ook in dat soort situaties moet kunnen rekenen op onze gedrevenheid om Toyota’s van welke leeftijd dan ook in topconditie te houden.

Geen melding in Europa
Hoewel we in Europa geen meldingen hebben, kunnen we ons voorstellen dat je wilt weten of de stuurbekrachtiging van je Prius I nog goed functioneert. Dat kun je makkelijk zelf uitvinden. Als je tijdens het rijden net zo eenvoudig naar links kunt sturen als naar rechts, dan is er niets aan de hand. Merk je dat het naar links sturen zwaarder gaat, dan is het raadzaam om even bij de Toyota-dealer langs te gaan. Die kan dan kijken of het gaat om de stuurbekrachtiging, of dat bijvoorbeeld de bandenspanning links afwijkt van de bandenspanning aan de rechterzijde van de auto.

Toyota betaalt de kosten
Alle eigenaren van een Prius I ontvangen van ons binnenkort een brief waarin de vervolgstappen uiteen worden gezet. In elk geval is de aanpassing kosteloos. Dat betekent dat Toyota de materiaalkosten en de arbeidskosten van de dealer voor haar rekening neemt.

Bron: toyota.blog.nl

Reacties

  1. RealButcher/SweetDentist zegt

    Best wel belachelijk.

    Als iemand zijn auto zo mishandelt, dat Toyota zich geroepen voelt alle andere auto’s te verbeteren.

    Net als dat gedoe met die gaspedaal / remmen. Ook zo’n multimega kostende operatie . . . op niets gebaseerd.

Laat wat van je horen