Slim je hybride opladen met H2V

H2V Toyota oplader charger 2012

Met H2V (Home to Vehicle) heeft Toyota een slim apparaat bedacht voor het veilig opalden van accu’s in een plug-in hybride- of elektrische auto. De verkoop start in 2012 in Japan.

Wie in de nabije toekomst een Prius Plug-in rijdt of een volledig elektrische auto, wil thuis veilig en makkelijk kunnen opladen. Het elektriciteitsnet mag niet overbelast raken, zelfs niet als gedurende het opladen andere huishoudelijke apparaten worden aangezet. Toyota heeft de oplossing klaar: de H2V. H2V? Watisdatnou? Een Japanse regelneef!

H2V staat voor ‘Home to Vehicle’, dus de verbinding tussen huis en auto. Het apparaat is ontwikkeld door Toyota Housing Corporation. De verkoop start in 2012 in Japan. Prijs? Omgerekend zo’n 500 euro.

Die Japanse regelneef doet een paar hele slimme dingen. Hij controleert de stroomvraag van de woning. Dreigt er een te hoge piek, dan wordt het laden van de auto tijdelijk gestopt totdat er weer capaciteit is. En gebruikers kunnen via pc, tv en smartphone checken hoe het laden gaat en wat het energieverbruik van de woning is.

Deze elektrieke kast is nu nog alleen in Japan beschikbaar en is te combineren met alle 200-Voltladers voor auto’s. Natuurlijk levert Toyota ook een oplaadpunt aan huis. Die kost samen met de H2V (omgerekend) rond de 2.000 euro.

 

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen