Review: Hoe rijdt de nieuwe Toyota Prius?

Weten hoe de nieuwe Toyota Prius rijdt? We hebben de eerste rijtests van de nieuwe Prius voor je op een rij gezet. ANWB, AutoWeek en Autovisie reden onlangs als eerste drie Nederlandse media met de nieuwe Toyota Prius. Hoe deed onze hybride auto het?

ANWB
Het lage zwaartepunt van de nieuwe Toyota Prius doet zijn werk getuige de test van de ANWB. “We merkten bijvoorbeeld bij het insturen van de eerste bocht al dat de hybride veel lichtvoetiger aanvoelt”, aldus testredacteur Frank Buma. Het comfort is hierbij niet uit het oog verloren, aldus de online test van de nieuwe Prius op de ANWB-site.

AutoWeek
Design is altijd een kwestie van smaak. Niek Schenk van AutoWeek is in ieder geval vol lof over het design van de nieuwe Prius: “Bij de nieuwe generatie van de Prius gaat het er ineens spannend aan toe. We zien een strakke coupé-lijn en futuristische trekjes.” Ook vertoont de auto een beduidend betere wegligging, aldus AutoWeek.

Lees hier de online test van AutoWeek met de nieuwe Toyota Prius.

Autovisie
Autovisie dan, toch het magazine voor de echte ‘petrolheads’ onder jullie. Het eindoordeel? “Er is geen reden waarom de Prius zijn nummer 1-positie als best verkochte hybride-auto zou verliezen. Hij is qua design, rijkwaliteiten en architectuur beter geworden.” Zó, we bedoelen maar 😉 Autovisie nummer 24 ligt nu in de winkel.

Op de site van De Telegraaf/Autovisie zie je de nieuwe Prius in actie en lees je dat hij fors schoner is dan zijn voorganger.

Andere testnotities van de nieuwe Prius zijn onder andere:

  • Stiller
  • Grotere bagageruimte (502 liter, 56 liter méér)
  • Voldoende zitruimte achterin, ook voor volwassenen
  • Motorkracht bouwt gelijkmatiger op; Prius schiet minder gauw hoog in de toeren

Test nieuwe Toyota Prius

Prius mag aanhanger trekken
En wist je al dat de nieuwe Prius de eerste Prius met een trekgewicht is? De Prius mag een aanhanger trekken van maximaal 725 kg (ongeremd). Verder hoef je niet te ‘stekkeren’ zoals bij een plug-in hybride auto wel het geval is.

Ten slotte is de Prius een van de veiligste auto in zijn klasse, met standaard Toyota Safety Sense inclusief Adaptive Cruise Control met voetgangersdetectie.

 

 

 

 

 

 

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen