Prius wagon 14% bijtelling en geen wegenbelasting!

Toyota Prius V 2012 MPV

Via blog.toyota.nl > Onze line-up voor de IAA Frankfurt krijgt vorm! Nu wisten we al dat de Full Hybrid Prius Wagon zou komen, maar met de details die we net ontvingen, staat vast dat het een regelrechte blikvanger van de autoshow wordt. De Prius Wagon biedt namelijk niet alleen bergen meer ruimte dan de reguliere Prius, maar valt straks als enige D-segment wagon ook nog eens in de 14% bijtellingscategorie. Reken op een CO2-uitstoot van minder dan 100 gr/km.

De Prius Wagon is aanmerkelijk ruimer en groter dan de reguliere Prius – die met zijn wielbasis van 2.70 meter ook geenszins onderbemeten is. De Prius Wagon krijgt namelijk een wielbasis van bijna 2.78 meter. De carrosserie groeide met 15,5 centimeter in lengte en 3 centimeter in breedte. De Full Hybrid aandrijflijn zorgt desondanks voor een ongekend lage CO2-uitstoot en emissies als stikstofoxiden (NOx) en roet (PM) zijn vanzelfsprekend verwaarloosbaar.

Prius Wagon: bergen ruimte en maar 14% bijteling

Voor het eerst maakt Toyota gebruik van lithium-ion batterijetechnologie. De extra compacte batterij is in de middenconsole tussen de voorstoelen ondergebracht. Hierdoor ontstaat extra bagageruimte, die we hebben gebruikt om achter de tweede zitrij twee in de bodem neerklapbare stoelen te verwerken. Kan papa straks in zijn D-segment wagon zijn zoontje fijn groen rijden naar de uitwedstrijden!

Prius Wagon: bergen ruimte en maar 14% bijtelling

Laat wat van je horen