Prius veiligste gezinsauto, zegt Euro NCAP

Dat de Toyota Prius de zuinigste is, weet je wellicht al. Maar de Prius is volgens Euro NCAP ook de veiligste. Een ruime veilige gezinsauto dus. 

De Prius staat op een nieuw ultrasterk platform. Mede hierdoor is de Prius volgens de nieuwste en strengste criteria van Euro NCAP ooit uitgeroepen tot de veiligste nieuwe ruime gezinsauto!

Met zijn topscore laat de Prius concurrenten als de Kia Niro en de Hyundai Ioniq achter zich. Met de Prius heb je dus een écht veilige gezinsauto in handen. Een die bovendien heel ruim is.

prius_veilige_gezinsauto

Toyota Safety Sense

Dat de Prius een veilige gezinsauto is, is ook te danken aan het standaard Toyota Safey Sense, 6 actieve veiligheidssystemen waaronder een systeem dat de auto automatisch afremt op het moment dat er een kop-staartbotsing dreigt. Zoveel actieve veiligheid is uniek in zijn klasse! Euro NCAP beloont de Prius dan ook met de maximale veiligheidsscore van 5 sterren. Terwijl de eisen van dit onafhankelijke veiligheidsinstituut steeds strenger zijn geworden.

De volledige veiligheidsscore van de Toyota Prius vind je op de site van Euro NCAP. Ieder jaar maakt Euro NCAP een lijst van auto’s die het veiligst in hun klasse zijn. Een Toyota die eerder won, was de Verso in 2010.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen