Prius goes China

China workers

We gaan de Prius ook in China bouwen, inclusief de speciale onderdelen van de geavanceerde hybride-aandrijflijn. En dat is een doorbraak, want dat betekent dat de productie van de elektromotor én batterij voor het eerst buiten Japan plaatsvindt. Sambal bij?

Eerder liet Toyota de Prius al in China assembleren, maar werden de technische onderdelen door onze Japanse fabrieken aangeleverd. Op die manier wilde Toyota er zeker van zijn dat de kwaliteit perfect bleef en de bestaande productielijnen optimaal werden benut. De Chinese fabriek – die overigens geen auto’s voor Europa bouwt – heeft de afgelopen tijd bewezen wagens te bouwen die minstens net zo goed zijn als die uit Japan komen.

Elektromotor van de Toyota Prius, goed voor 82pk

En dus durven we het wel aan om de Chinezen meer werk te geven. Zeker nu door de grote, groeiende vraag naar de Prius uitbreiding van de productie bitterhard nodig is. En aangezien de Prius een dezer dagen ook in China op de markt komt, start begin 2012 productie van de Prius bij China FAW Group.

Dit is één van de belangrijkste Chinese autofabrikanten. De elektromotor en batterijen gaat het bedrijf ook maken. Dat gebeurt bij de Research & Development-afdeling van China FAW. Toyota verwacht dat de vraag naar de zuinige Prius in China sterk zal toenemen omdat de Chinese regering veel belang hecht aan auto’s met een lage uitstoot.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen