Prijs bekend Toyota Prius Plug-in Hybrid met 0% bijtelling

Prius plugin prijs nederland

De Toyota Prius Plug-in Hybrid is vanaf vandaag voor € 38.990 (lease: € 599,- per maand*) te koop, en wordt geleverd inclusief een oplaadservice pakket. Opgeladen kan de Prius Plug-in Hybrid 25 kilometer volledig elektrisch rijden. Daarna vervolgt hij zijn weg als superzuinige Full Hybrid Prius. Het geeft de Prius Plug-in Hybrid een normverbruik van slechts 2,1l/100 km (1 op 47,6) en een CO2-uitstoot van 49 gram per kilometer**. Daardoor profiteren zakelijke rijders (60 maanden lang) van de fiscale 0% bijtellingsregeling. Bovendien hoeft voor de Prius Plug-in Hybrid tot en met 2015 geen wegenbelasting (MRB) te worden betaald.

 

Toyota neemt verantwoordelijkheid

 

Toyota heeft de Prius Plug-in Hybrid ontwikkeld om een substantiële bijdrage te leveren aan het terugdringen van de milieuproblematiek. Maar omdat we ons realiseren dat dat alleen kan als de Prius Plug-in Hybrid ook daadwerkelijk zo veel mogelijk volledig elektrisch rijdt, wordt elke Toyota Prius Plug-in Hybrid zonder meerprijs met een intelligent oplaadpunt aan huis*** geleverd. Op die manier wordt de berijder actief gestimuleerd om zijn auto optimaal te gebruiken – en om zo het milieu zo veel mogelijk te ontlasten.

 

15 jaar praktijkervaring

 

2012 wordt het jaar van de plug-in hybride auto’s. Mede dankzij zijn scherpe prijsstelling, onderscheidt de Toyota Prius Plug-in Hybride zich als zeer sterk aanbod voor de Nederlandse markt. Daarbij komt dat de Prius Plug-in hybrid voortbouwt op 15 jaar praktijkervaring: Toyota bouwde sinds 1997 maar liefst 3,5 miljoen hybride auto’s. En zelfs van de eerste generatie Prius rijden verreweg de meeste exemplaren nog altijd rond.

 

De ruimste 0% auto: 5 zitplaatsen, 443 liter bagageruimte

Bovendien onderscheidt de Prius Plug-in Hybrid zich op het vlak van binnenruimte. Hij heeft niet alleen 5 volwaardige zitplaatsen maar ook een 443 liter grote bagageruimte. Daarnaast is de Prius Plug-in Hybrid ten opzichte van een normale Prius maar 50 kilo zwaarder geworden. Daardoor is de auto minstens 300 kilo lichter dan de concurrentie, wat de Prius Plug-in Hybrid ook aanmerkelijk zuiniger maakt als de batterij leeg is.

Beter voor de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden

 

Een drive-selector met 4 standen maakt het onder meer mogelijk om op buitenwegen volledig hybride te rijden. Op die manier wordt de batterij niet aangesproken zodat in stedelijke gebieden volledig elektrisch – en dus emissieloos Persinfo: Prijs bekend Toyota Prius Plug-in Hybrid met 0% bijtelling 23 januari 2012 Blz: 2

 

– kan worden gereden. Daarmee is de Prius Plug-in Hybrid hét antwoord op de problematiek van de luchtkwaliteit in de dichtbevolkte gebieden, die kampen met veel te hoge concentraties ziekmakende stikstofoxiden (NOx) en fijnstof (PM) als roet. Uitstoot die vooral wordt veroorzaakt door diesels.

 

Leverbaar in drie royaal uitgeruste uitvoeringen

De Prius Plug-in wordt leverbaar in drie uitvoeringen: de Aspiration (€ 38.990), Dynamic (€ 41.390) en Executive (€ 45.290).

Hoewel de Aspiration-uitvoering het instapmodel is, blijkt dat niet uit de lange lijst met standaard specificaties als de half-lederen bekleding met instelbare stoelverwarming op de voorstoelen, het Toyota Touch-multimedia systeem, head-up display, actieve hoofdsteunen, Smart Key, Climate Control, een elektrische lendesteun, elektrisch inklapbare buitenspiegels, een parkeerhulpcamera en natuurlijk Cruise Control. De Dynamic voegt hier nog zaken aan toe als een JBL sound system met 8 speakers, LED koplampen, een regensensor en het zéér uitgebreide Toyota Touch & Go Plus navigatiesysteem. In de Executive uitvoering zijn écht alle opties standaard. Van adaptive Cruise Control en het Pre-Crash Safety System tot aan een volledig lederen interieur en waterafstotende ramen in de voorportieren.

 

De Prius Plug-in Hybrid is vanaf nu te bestellen bij de Toyota dealer.

 

* Op basis van operational lease voor een periode van 5 jaar met een kilometrage van 20.000 km per jaar met 75% no-claim. ** Homologatie volgt dit voorjaar. *** Indien mogelijk. Meer informatie hierover volgt op zeer korte termijn.

Bron en tekst: Pr bureau toyota

 

Laat wat van je horen